Rumah Terbalik di Melaka

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Kisah semalam di mana 2 gadis yang bersahabat baik bertemu ... 

Haha why so serious. I'm in Melaka right now weeee. Seronok jap sebab Jumaat takde class and clinical session so Dylla balik Khamis. Malam Khamis dah duduk dalam bilik menghadap Harry Potter series, movie marathon hehe. Sambil sambil tu plan dengan Ummi hari esok (Jummat) nak pergi mana. Ummi ajak Dylla tengok tengok Avengers, terus Dylla cakap tak nak. I'm not a movie person, even tv pun Dylla jarang tengok and tak berminat ni apatah lagi movie, unless kalau ada orang yg recommend ke apa (macam orang tua lah Dylla ni -.-) hahaha.

Dylla ambil Ummi around 11.30 then we straight away went to Rumah Terbalik. Galeri ni tak jauh pun dari Mahkota Parade apa semua. Kalau nak cari guna Waze, type je 'Upside Down House' haaa memang straight Waze bawa sampai depan pintu hehe. Masuk je pintu dah nampak dah segala benda terbalik. Kat sini ada beberapa bilik je tak banyak sangat pun; ruang tamu, dapur, bilik tidur budak perempuan, master bedroom and toilet. Nasib lah ada akak akak yang kerja kat situ berlegar-legar so boleh lah Dylla ambil gambar dengan Ummi. 

Nah Dylla belanja sikit gambar hehehe.

Rasa macam pari-pari curi bantal haha

Nak katillllll! 


Kalau lah Dylla boleh panjat siling macam gambar atas ni, haaa nak ambil gambar #Foodylla tak payah berdiri dah, terus je berjalan atas siling haha! Tak ramai orang sangat pun kat Rumah Terbalik ni semalam. So macam cepat lah juga ambil gambar sana sini, siap buat action pelik pelik tapi itu rahsia lah tak boleh tunjuk hehe segan cheq :p

Then lapaq sangat punya pasal plus belum solat, Dylla and Ummi pergi lah Dataran Pahlawan sbb tu je yang paling dekat. Masuk masuk terus pergi Papa John. 


Pizza macam biasa mesti lah sedap nyumnyum! Kitorang order aglio olio spaghetti. The spicy-ness is there a bit tapi tawar and tak banyak :/ Ummi makan takdelah banyak sangat so last last Dylla yang habis kan semua benda hehe perut Dylla kan besar macam lori. 

Then after solat apa semua, kitorang pergi cari Sangkaya. Mengidam dah lama tapi belum dapat dapat juga. Dylla suka sangat sangat kepala tu pasai duk mengidam, ni mengidam untuk cacing dalam perut namanya! Did I just type 'kelapa' aiya okay malas nak ubah hahaha. 

Taraaaaa!

2 ice cream sedang lepak di tepi kolam

Sedappppp! Terasa kelapa nya especially bila tambah kelapa as topping. But signature takde (dalam tempurung) so terpaksa beli yang cup je, boleh lah asal kan boleh dapat rasa ice cream tu kan kan? Then alang-alang dah sampai DP singgah lah atas kat tanah lapang jap nak acah acah photoshoot sikit hehe. Yelah lagipun bukan selalu Dylla nak pakai skirt, ni baru kali ketiga. Yelah pakai skirt ke tak ke, memang takkan ayu. Takut bila pakai skirt, orang cakap tak sesuai (padahal orang tak pernah kisah pun!) hahaha. 



Mana gambar Dylla? Segan pula nak letak kat sini so Dylla letak kat instagram jelah eh hehe. Then singgah Mahkota Parade sebab nak belikan Baskin Robbins untuk ibu Ummi. On the way nak pergi booth BR, tetiba mata Dylla ter'gatal' pula tengok kasut. Masuk Royal Sporting House and straight away went to the Keds section. Keds ye bukan kids. Kaki Dylla besar gedabak tak muat dah nak pakai kids size haha.

Oh my god! New arrival of Taylor Swift for Keds Collection!!! 

Lepas tu duduk situ confused tak tahu nak beli yang mana. Semuaaaa lawa! Dah discuss punya discuss, siap minta opinion ibu and Ica kat rumah sebab tak sure nak beli hitam or putih then Dylla pun beli lah 2 pasang hehehe. 

Ni lah yang Dylla confuse tu

Meow meow

1989!!!

Uuuu so happy wanna cry, dah ambil gambar terus simpan dalam stor kasut. Dylla ni suka beli kasut, tapi nanti pakai 2-3 kali je sebab sayang punya pasal haha. Nanti dah besar boleh lah tunjuk cucu cicit and cakap, "Dulu nenek kumpul kasut kasut ni sebab nenek minat Taylor Swift." Ehhh.

Haha okay toodles! Assalamualaikum :D

12 comments

  1. senget2 kepala saya nak perhati betul2 gambar yang kat rumah terbalik tu.. :)

    ReplyDelete
  2. 2 aiskrim melepak tepi kolam sungguh menggoda!
    Kasut baru Dylla tu kiutnya! Nanti kena buat almari khas utk kasut, leh display kat anak cucu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan saya pun ada terfikir. Tapi kasut simpan lama tak guna jadi rosak :(

      Delete
  3. Selalu 'berkeliaran' sekitar MP pun tak pernah tahu dekat mana rumah terbalik tu... Haishh

    ReplyDelete
  4. Hellu nenekkk.. [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]😜😋ƗƗ[e̲̅]:DƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ƗƗ[e̲̅]😆 [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]

    ReplyDelete
  5. Lahaiii dekat Melaka rupanya tempat ni.. Seriusly dah lama cari kat mana bila nampak orang post. Nak tanya malu. haha. pekejadah. Oh my! My favourite shoes :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Penang and Sabah pun ada jugak tak silap! Hehe. Yes saya pun suka jugak Keds, sebab Taylor Swift hehehe

      Delete