District 21

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. 

Finally, I'm in Melaka hehehehehehehe so happy, haritu dah golek golek nak balik sebab homesick sangat haha! Anyway semalam Dylla pergi District 21 weee at last! District 21 is like an adventurous-extreme-fun kind of park. There're few stations where you need to climb, jump, fly etc haaa memang cam monyet dah panjat sana sini haha. Dylla pergi dengan Sanaa, Dina and Naziha. This place opens from 12pm to 8pm. Our class finished at 11.30pm and we straight away went to the new IOI Mall in Putrajaya. District 21 is in the mall. IMU and IOI takde lah jauh sangat, about 20 minutes je so memang macam ngam ngam lah sampai pukul 12 hehe nampak lah semangat tu. 

We registered our names at the first counter then we brought the forms and paid for the tickets at the ticketing counter. Kitorang ambil yang package 4 orang. Here are some details regarding the opening hours and ticket price. 


We took the family package (4 people) - RM 175, which means sorang RM 43.75. Ada juga student price; RM 47 per person. Sewa locker pula sekali RM 2. 

We were among the first who entered District 21. Masuk masuk terus pergi part panjat memanjat. If I'm not wrong it's called Power Station. Mula panjat dah nak tergelincir then I realised kasut Dylla dah haus so jadi licin gila gila! After that sambung panjat sana sini tapi macam ada trust issue sikit dengan kasut so Dylla jadi macam takut tergelnicir tsktsk frust nya :/ 

Gagah lah juga sampai ke atas hehe

Benda alah bawah ni kena panjat satu satu sampai atas, dah macam singa time Tahun Baru Cina dah haha. Kasut Dylla licin and tali tu tend to tarik Dylla nasib tak jatuh, wuaaaa :'(





Nampak tak sangkar bola bawah ni? Suka hati panggil sangkar bola haha. Dylla and Naziha panjat ni 2 orang. Lepas tu Dylla ter stuck tengah jalan sebab tak larat nak panjat atas, Naziha pula kecik takut pula kalau dia tarik Dylla nanti dia pula yang jatuh hahaha. Then ada boyfriend siapa entah tolong Dylla sementara girlfriend dia tengah naik phew haha tp buat segan jeeee!




Starting point of Sky Trail

Sky Trail


Dina tersangkut tengah-tengah

Tubby Ride





Launch Pad




Pekerja sini kuat bahan orang hahaha lawak!



Overall okay lah, cuma Dylla macam frust sikit sebab kasut licin tsktsk. So if nak pergi, make sure kasut can grip well okay? Haha. Tata! 

3 comments

  1. Kenapa tak pernah tahu ada District 21 semua ni. Whats on earth are me? Haha. I like this adventure activities :D

    ReplyDelete