Tembak Orang Semasa Tahun Baru

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Tembak orang? Haa really? Yesss no kidding.
Tembak guna LASER GUN muehehehehe ok hambar -.-
Haha so this was how I spent my new year.
Nani, Syahid, Ridzuan and I decided to have a small gathering,  acewah mini reunion for INTIans gituuu but unfortunately Mirash couldn't join us bcs she had something to do.
Ridzuan fetched each one of us kat tempat masing masing; IMU, UM and Shah Alam.
Nasib lah ada yang sudi ambil, kalau tak.. tsk tsk sad story haha.

Few days before Nani had booked a slot for 4 of us at the Escape Room weee~
Sorang-sorang newbie noob first timer haa semua lah.
At least if anyone asks us, we can tell them how the Escape Room looks like.
Disebabkan ada masa lapang yang agak banyak before pergi Escape Room, we went to the the Laser Warzone first.

Sampai-sampai je orang yang in charge kat situ terus suruh pakai jacket and ambil pistol.
Baru acah acah nak team dengan Syahid and lawan Nani Ridzuan tapi rupa-rupanya memang lawan dah tunggu dari tadi!
A group of 4 kids memang dh book for the whole day, and that means if there's any group macam kitorang datang, they have to against us.
Time dalam arena pehh budak budak ni laju gila lari sana sini tembak tembak.
There was one time one of the kids shot Nani and Nani shouted, "Aku dapat kau, aku bunuh kau."
So garang but lawak gila bila cerita balik hahaha.
Everytime dapat tembak orang dengan bersemangat Nani and I cakap "YES!"
And everytime bebudak tu tembak diorang akan cakap either 'Sorry kak' or 'Sorry bang' hahaha comel.
Of course lah my friends and I yang kalah, kriik kriik.
But seriously it was reallyyyy fun and no pain at all.
Nah belanja satu gambar dulu hehe.

Kaki terjarak 10cm, nampak macam gagah sikit. 
Details:
LASER WARZONE @ ECURVE

LASER WARZONE @ IOI MALL, PUCHONG

We headed to surau to perform solat, then we straightly went to the Escape Room.
Boleh masuk terus weeeee.
Cuak lah konon takut ada hantu kacau ke apa cehh expectation terlebih.
Escape Room is actually a room which you'll be locked up for an amount of time, and you have to find clues and solutions to get out from it!
To be honest for me this game is quite interesting.
Lagi ramai lagi seronok, bila mintak klu kat orang tu rasa macam 'Lahhh macam mana tak boleh perasan' hahaha.
Rasa macam bergerak sikit otak kena fikir itu ini.
Better book awal awal because usually kalau time cuti memang penuh semua slots.
A day well spent with these guys.
Can't wait for more reunions with them!

'Winners' of The Escape Room game


Text awek ke tu dik weewiit

From left: Ridzuan, Nani, Syahid and Me


Before Ridzuan sent us back to our places, we went to Tryst for tea! 
Later on I'll post a review bout this place okay? *wink* 

Assalamualaikum! 

10 comments

  1. post gamba makan je memg perut rasa berdangdut ni hah ~ hehehe

    ReplyDelete
  2. Slalu lepaking dgn ank2 to watch movie tpi tak tergerak utk join the game.. boleh la cuba nti ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun first time pergi yang kat Mines ni hehe

      Delete
  3. Bila baja title, eh! seriusla tembak orang. tiba2 baca. chiss dylla ni buat bergurau pulak diaa.. tembak menembak pun dia solat wehh haha.

    ReplyDelete